www.brigita.info - Uradna spletna stran Brigite Šuler

Biografija


Rodila sem se v znamenju škorpiona in v letu zmaja. Torej, veste...
Prepričana sem, da pod srečno zvezdo, saj mi življenje samo po sebi prinaša vse tisto o čemer sem potiho sanjala.

Na srečo sem dober glasbeni posluh podedovala od svojih staršev, ki sta tudi glasbenika in sta me na glasbenem področju nenehno spodbujala. Pri desetih letih sta me vpisala v glasbeno šolo, kjer sem si za instrument izbrala klavir. V glasbeni šoli sem neizmerno uživala in čedalje bolj sem bila prepričana, da se bom z glasbo tudi poklicno ukvarjala. Po osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo glasbeno šolo Maribor in tam zaključila pianistično ter teoretsko smer. Tam sem se naučila igrati tudi na prečno flavto in bila nekaj časa članica Pihalnega orkestra Kapele.

Pri glasbi se nisem nikoli osredotočala samo na eno področje, vedno me je zanimalo več stvari hkrati. Zato sem se odločila za študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. In, postala sem profesorica glasbe, tako, da sedaj tudi sama poučujem na glasbeni šoli. Trenutno sem zaposlena kot učiteljica klavirja in pri svojem delu neizmerno uživam.

Odkar pomnim rada pojem. Doma skoraj ni bilo dneva, da ne bi kaj zapeli skupaj ali vsaj s sestro v duetu. Tudi v osnovni šoli sva kot pevki velikokrat nastopili skupaj. Moji prvi "ta pravi" pevski nastopi pa so se začeli v srednji šoli, s skupino "Tajfun". Bili smo nadobudni vrstniki, željni zabave in seveda nastopanja. Moram priznati, da nam je to kar lepo uspevalo, dokler se za nekatere člane ni začela službena obveznost.

Naslednja lepa izkušnja je bilo sodelovanje s skupino Kut Gas. Tam sem prepevala kot backvokalistka, skoraj leto dni. Nato sem nekaj časa nastopala z mamo in očetom v narodno-zabavnem ansamblu "Franca Veglja" in z njimi posnela cd ploščo.

Zelo zanimiva izkušnja zame je bilo sodelovanje z maestrom, Adamom Bicskeyem in njegovim ansamblom, kjer sem poleg jazza in pop-a imela priložnost prepevati tudi madžarsko romsko glasbo.

Veliko sem nastopala in snemala tudi spremljevalne vokale bolj in tudi manj znanim slovenskim glasbenikom.

Po končanem študiju in raznimi sodelovanji z različnimi zasedbami se mi je zazdelo, da je napočil čas za izpolnitev moje največje življenjske želje: predstaviti se kot pevka, širši slovenski publiki. Z mojo prvo skladbo "Nekje na dnu srca" (Matjaž Vlašič, Urša Vlašič, Boštjan Grabnar) sem nastopila v oddaji Orion meseca maja 2003 in se s prepričljivo zmago telefonskega glasovanja prebila v finale Orion 2003, kjer je bila skladba s strani strokovne žirije nagrajena za najboljšo skladbo v celoti.

Novembra 2003 sem se s skladbo "Premalo ali preveč" (Matjaž Vlašič, Urša Vlašič, Boštjan Grabnar) uspešno predstavila na Hitovem festivalu.

Tudi naslednje leto se je začelo kar uspešno. Zelo sem bila vesela, da sem bila sprejeta na festival Melodije morja in sonca 2004, s skladbo "Lep je ta dan", za katero sem besedilo napisala sama, glasbo in priredbo pa Zvone Hranjec.

22.julija 2004 pa sem zmagala na festivalu Nova scena, v Kopru, s skladbo "Pesem v meni" (Zvone Hranjec, Brigita Šuler, Zvone Hranjec).

Leta 2005 se je na glasbenem področju res veliko dogajalo. Najprej sem posnela z ansamblom Anje Burnik skladbo "Lastovka" sa katero smo slavili nagrado za najboljšo melodijo na ptujskem festivalu, mesec kasneje pa še duet z ansamblom Yuhubanda. S skladbo Angelina smo se predstavili na festivalu MMS 2005 v Portorožu.

Istočasno pa me je povabil k duetu tudi pevec Werner in skladba "Hej mala, opala", ki sva jo zapela skupaj in z njo zmagala na festivalu "Pesem poletja 2005" ter postala velika uspešnica, ki mi je odprla vrata celotnemu slovenskemu medijskemu prostoru.

Ker sva se z Wernerjem kot pevca in glasbena kolega zelo dobro ujela, sem z njim podpisala producentsko pogodbo, ki danes teče že peto leto.

Pod njegovim okriljem sem leta 2006 izdala svoj prvi CD "Do zore", z njegovo ženo Andrejo pa sta mi napisala mnogo lepih pesmi, ki so so se že pošteno usidrale v srca poslušalcev, kar mi je kot izvajalki najpomembnejše.
Nastopila pa sem tudi na festivalih EMA:
- 2008 s skladbo "Samara"
- 2009 s skladbo "Druga liga"
- 2010 s skladbo "Para me"